Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z bogatym kolorowym wnętrzem. Do farszu oprócz mięsa i ryżu użyłam resztek warzyw, które zalegały w lodówce. Dzięki temu nic się nie zmarnowało, a gołąbki w przekroju wyglądają niezwykle apetycznie.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6834
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6834
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb. Kapustę sparzamy. Ostrożnie oddzielamy liście. Z liści wycinamy zgrubienia. Mięso mielimy. Ryż gotujemy na sypko. W misce mieszamy, ryż z mięsem, pokrojonymi warzywami. Przyprawiamy solą, pieprzem i sosem worcestershire.
Składniki farszu mieszamy.
Farsz zawijamy w liście. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie. Zalewamy passatą pomidorową. Pieczemy w 180°C około godziny. Gołąbki podajemy polane sosem i posypane natką pietruszki.