Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z bogatym kolorowym wnętrzem. Do farszu oprócz mięsa i ryżu użyłam resztek warzyw, które zalegały w lodówce. Dzięki temu nic się nie zmarnowało, a gołąbki w przekroju wyglądają niezwykle apetycznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb. Kapustę sparzamy. Ostrożnie oddzielamy liście. Z liści wycinamy zgrubienia. Mięso mielimy. Ryż gotujemy na sypko. W misce mieszamy, ryż z mięsem, pokrojonymi warzywami. Przyprawiamy solą, pieprzem i sosem worcestershire.
Składniki farszu mieszamy.
Farsz zawijamy w liście. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie. Zalewamy passatą pomidorową. Pieczemy w 180°C około godziny. Gołąbki podajemy polane sosem i posypane natką pietruszki.