Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsem, ryżem i kaszą , zawinięte w liście włoskiej kapusty. Bez żadnego problemu zdejmiecie liście z włoskiej kapusty, ważne jest jednak, aby przed zawijaniem farszu, liście sparzyć gorącą wodą. Gołąbki pyszne, zapiekałam je w sosie pomidorowym. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Ślicznie pozdrawiam :) Kasia
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10357
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42471
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 283
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10357
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42471
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 283
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
Z podanych składników wyjdzie około 16 gołąbków. Zdejmujemy liście z kapusty, parzymy chwilę w gorącej wodzie.
Wszystkie składniki farszu mieszamy. Kładziemy porcję farszu na każdy liść, zawijamy.
Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, plasterkami boczku, na to ciasno układamy przygotowane gołąbki. Ostatnią warstwę obkładamy gałązkami pietruszki oraz plasterkami boczku, wlewamy około 1 szklankę wody bądź bulionu, kładziemy liście kapusty, naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dalej zapiekamy, jeszcze przez około pół godziny. Smacznego :)