Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z bulgurem i dynią

Gołąbki z bulgurem i dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2277 Ocena: 50072

Dodano:

Odsłon: 361

Kolejny przepis z naszą ulubioną kaszą. Tym razem postawiliśmy na gołąbki z dodatkiem dyni. Cud, miód, malina <3

Składniki

  • 100 g kaszy bulgur
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g miąższu z dyni
  • natka pietruszki
  • 250 g wieprzowego mielonego mięsa
  • 10 liści kapusty coolwrap
  • 500 ml rosołu drobiowego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki z bulgurem i dynią

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski.
    Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy.
    Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy.
    Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy.
    Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy.
    Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kate85 01 listopada 2017 No nie! No z dynią jeszcze nie próbowałam, nawet nie wpadłabym na taki pomysł ;) Normalnie muszę się ogarnąć i zrobić! A zdjęcia rewelacja...no pyszne po prostu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 31 października 2017 o tak pyszności gołąbki w każdej postaci :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń