Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z naszą ulubioną kaszą. Tym razem postawiliśmy na gołąbki z dodatkiem dyni. Cud, miód, malina <3
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21634
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21634
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski. Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy. Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3