Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z dodatkiem suszonych grzybów
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99289
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99289
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z kapusty usunąć głąb. Kapustę włożyć do garnka z wrzącą wodą gotować wycięciem do dołu ok. 2 minut i przełożyć na drugą stronę i odczekać ponownie 2 minuty. Po tym czasie ściągnąć pojedynczo liście jeśli zrobią się giętkie. Z każdego liści ściąć nożem gruby nerw. Do miski przełożyć mięso mielone, ugotowany ryż, podsmażoną cebulkę wraz z olejem w której się smażyła, koncentrat, sól, pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszać. Na środek liścia nałożyć farsz. Zwinąć jak krokiety lub zwinąć środkiem a boki wcisnąć w mięso. Jak zwinąć gołąbki zobaczycie w filmie poniżej. Na dnie dużego szerokiego garnka ułożyć liście, które nam zostały. Układamy gołąbki. Przykrywamy liśćmi kapusty jeśli nam jeszcze zostały. Zalewamy wodą do wysokości gołąbków. Dodajemy łyżkę soli i gotujemy pod przykryciem do miękkości. U mnie ok. 60 minut. Smacznego!