Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ..bardzo polecam:)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 209
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 209
Składniki
W kapuście wykroić głąb nożem w koło ile się da. Dać ją do wrzątku i sparzać wyciągając liście ,które odchodzą. Ugotować kaszę i ryż osobno przez 10min.potem zostawić pod przykryciem na 40min. Oczyszczone i pokrojone grzyby wrzucić na cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć do miękkości grzybków około 1/2 godz. Boczek drobno pokroić w kostkę i zrumienić. Wystudzone liście kapusty oczyścić z twardej łodygi. Kaszę ,ryż ,grzybki oraz boczek wymieszać.Doprawić do smaku Na spód garnka położyć liście z kapusty ,które są nieprzydatne. Na przygotowane liście kłaść po łyżce farszu ,zawinąć i układać w garnku. Dolać wodę ,na wierzchu położyć kilka ziaren ziela i po 2 liście laurowe.Wcisnąć dwie lub trzy kostki bulionowe.Gotować pod przykryciem około 30min. Można podawać z sosem ,ja wolę bez.
Smacznego życzę!