Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z grzybami i ryżem, proste w przygotowaniu ale tez bardzo smaczne. Polecam
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Kapustę włoską oczyścić z brzydkich wierzchnich liści jeżeli są, następnie wyciąć głąb i obgotować oddzielając obgotowane liście. Usunąć twarde części czyli tak zwane nerwy. Przygotować farsz; Grzyby umyć, pokroić w kostkę i podsmazyć do miękkość na rozgrzanym maśle. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Do podsmażonych grzybów dodać podsmażoną cebulę, dodać ugotowany ryż, jajko , całość doprawić pieprzem i solą . Wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowany farsz nakładać porcjami na przygotowane liście kapusty , zwijać gołąbki najpierw boki liści do środka, a następnie zwinąć w gołąbek. Tak przygotowane gołąbki podawać z ulubionym sosem lub po prostu podpiec na patelni. Smacznego
Obgotowane liście kapusty.
Gołąbki przygotowane do dalszej obróbki. Podpiec lub podawać z ulubionym sosem. Smacznego