Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3798

Dodano:

Odsłon: 7086

Bardzo szybkie i smaczne

Składniki

  • kapusta pekińska
  • ½ kg ugotowanego i zmielonego mięsa wieprzowego
  • 1 czerstwa bułka
  • cebula
  • jajko
  • ½ łyżeczki soli , ½ łyżeczki vegety
  • pieprz wg uznania
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Liście kapusty pekińskiej gotujemy w lekko osolonej wodzie, około 3 minuty od zawrzenia.

    Liście wyjmujemy z garnka i pozostawiamy do ostygnięcia.

    Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną drobno cebulę, namoczoną bułkę, jajko, sól, vegetę i pieprz. Całość mieszamy.

    Mięso nakładamy na twardszą część liścia i rolujemy.

    Gołąbki podpiekamy na oleju, z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bea132 27 lipca 2016 Ja robie golabki tyko z pekinki...super

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 10 lipca 2016 Uwielbiam gołąbki,Twoje są przepyszne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń