Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Kapustę pekińską rozdzieliłem na pojedyncze liście. Zgrubienia na liściach lekko ściąłem. Sparzyłem we wrzątku ,osączyłem i wystudziłem. W tym czasie przygotowywałem farsz. Boczek pokroiłem w drobną kostkę .Na patelni rozgrzałem olej podsmażyłem boczek i dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyłem aż się zeszkliła. Następnie dodałem białą kaszankę pokrojoną w plasterki (bez skóry) ,smażyłem aż się rozpadła. Doprawiłem majerankiem ,solą ,pieprzem i odrobiną maggi. Farsz zawinąłem w liście kapusty. Gołąbki włożyłem do brytfanki ,zalałem bulionem i piekłem 20 min w temp 200 stopni C.
Sos: Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem w rondelku na maśle. Zalałem bulionem i gotowałem 5 min. Zmiksowałem ,ponownie wstawiłem na palnik ,dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Sos zredukowałem na średnim ogniu.