Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336654
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422961
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336654
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422961
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2531
Składniki
Kapustę pekińską rozdzieliłem na pojedyncze liście. Zgrubienia na liściach lekko ściąłem. Sparzyłem we wrzątku ,osączyłem i wystudziłem. W tym czasie przygotowywałem farsz. Boczek pokroiłem w drobną kostkę .Na patelni rozgrzałem olej podsmażyłem boczek i dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyłem aż się zeszkliła. Następnie dodałem białą kaszankę pokrojoną w plasterki (bez skóry) ,smażyłem aż się rozpadła. Doprawiłem majerankiem ,solą ,pieprzem i odrobiną maggi. Farsz zawinąłem w liście kapusty. Gołąbki włożyłem do brytfanki ,zalałem bulionem i piekłem 20 min w temp 200 stopni C.
Sos: Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem w rondelku na maśle. Zalałem bulionem i gotowałem 5 min. Zmiksowałem ,ponownie wstawiłem na palnik ,dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Sos zredukowałem na średnim ogniu.