Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kapustę pekińską rozdzieliłem na pojedyncze liście. Zgrubienia na liściach lekko ściąłem. Sparzyłem we wrzątku ,osączyłem i wystudziłem. W tym czasie przygotowywałem farsz. Boczek pokroiłem w drobną kostkę .Na patelni rozgrzałem olej podsmażyłem boczek i dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyłem aż się zeszkliła. Następnie dodałem białą kaszankę pokrojoną w plasterki (bez skóry) ,smażyłem aż się rozpadła. Doprawiłem majerankiem ,solą ,pieprzem i odrobiną maggi. Farsz zawinąłem w liście kapusty. Gołąbki włożyłem do brytfanki ,zalałem bulionem i piekłem 20 min w temp 200 stopni C.
Sos: Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem w rondelku na maśle. Zalałem bulionem i gotowałem 5 min. Zmiksowałem ,ponownie wstawiłem na palnik ,dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Sos zredukowałem na średnim ogniu.