Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na święta i nie tylko. Przepis pochodzi z jubileuszowego 469. odcinka „Ewa Gotuje".
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1292
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 433
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 56
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1292
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 433
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 56
Składniki
Grzyby namoczyć i ugotować. Liście kapusty obgotować w osolonym wrzątku. Odstawić do wystudzenia.
Filety pokroić na kawałki. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Na liściu kapusty ułożyć 2 plastry boczku, na boczek dać kawałek karpia, na rybę gałązkę koperku i trochę pokrojonej w piórka cebuli. Zwinąć. Dokładnie tak samo przygotować wszystkie gołąbki. Ułożyć na patelni z gorącym masłem. Podsmażyć. Podlać odrobiną wody, w której gotowały się grzyby. Dolać nieco zimnej wody, przykryć i dusić przez ½ godziny.
W tym czasie zrobić sos. Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać. Zahartować chochelką wody z gotowania grzybów, natomiast grzyby wyłowić, posiekać i wrzucić na patelnię z cebulą. Po chwili wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem.
Na talerz dać trochę sosu. Ułożyć gołąbka. Udekorować koperkiem.