Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie gołąbki same „wyszły”. No, tak…wyszedły nawet przepysznie. To tak jak przy ostatnim bigosie…gotuję, warzę, i pstro…najskładnika nie ma…kto, mnie zna, wie że standard. Ta…ja i pamięć. Yhy…Tak też było w przypadku gołąbków, a że z wiekiem już pamięć nie ta, Arek zapomniał o najskładniku…i nie był to ryż ;) Więc, przyszedł czas na „gąbki” z kaszą.
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Składniki
Kaszę gotujemy kilka minut krócej, niż zawarte jest to na ulotce. Ostudzamy. Mieszamy z mięsem, osączoną z zalewy, kukurydzą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę sparzamy, liście oddzielamy. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.