Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie gołąbki same „wyszły”. No, tak…wyszedły nawet przepysznie. To tak jak przy ostatnim bigosie…gotuję, warzę, i pstro…najskładnika nie ma…kto, mnie zna, wie że standard. Ta…ja i pamięć. Yhy…Tak też było w przypadku gołąbków, a że z wiekiem już pamięć nie ta, Arek zapomniał o najskładniku…i nie był to ryż ;) Więc, przyszedł czas na „gąbki” z kaszą.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103610
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5883
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103610
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5883
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Kaszę gotujemy kilka minut krócej, niż zawarte jest to na ulotce. Ostudzamy. Mieszamy z mięsem, osączoną z zalewy, kukurydzą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę sparzamy, liście oddzielamy. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.