Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzinową. Gołąbki równie dobrze sprawdzą się na pyszny obiad dla całej rodzinki. Przepis bardzo prosty a gołąbki bardzo smaczne, można je podać tylko gotowane z ketchupem lub podpieczone w piekarniku albo na patelni również w towarzystwie ketchupu. Polecam
garnek, miska, nóż , patelnia,
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8551
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41717
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4860
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45782
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8551
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41717
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4860
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45782
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb , włożyć do garnka z gotującą wodą i sparzać ok. 3 - 5 minut. Sparzone liście, które odchodzą z kapusty zdjąć i odkładać na boku odcinając gruby nerw. Przygotować farsz; Ryz ugotować do miękkości według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, również boczek wędzony pokroić w kostkę. Na patelnię włożyć pokrojony boczek i podsmażać do wytopienia, pod koniec dodać pokrojoną cebulę, wystudzić. Mielone przełożyć do większej miski, dodać ugotowany wystudzony ryż oraz zawartość patelni i wszystkie przyprawy, całość dokładnie wymieszać. Liście rozłożyć nakładać przygotowany farsz, boczne krawędzie liścia zwinąć do środka do siebie, a następnie zwiń je w rulon, przytrzymują ręką farsz. Gotowe gołąbki układać na tacy , a następnie jak lubimy - albo zapiec w piekarniku lub na patelni, albo ułożyć warstwami w garnku i dusić do całkowitej miękkości. Smacznego
Sparzone liście odkładamy na bok , ścinając gruby nerw.
Przygotowanie farszu.
Przygotowanie gołąbków.
Gotowe do podania.