Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w pełni? Wykorzystaj ją do zrobienia idealnych domowych gołąbków!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Główkę młodej kapusty sparz w osolonej wodzie, oddziel delikatnie liście, starając się ich nie uszkodzić. Ostrym nożem zetnij zgrubienia na nerwach liści.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy lub masła – na sypko.
Mięso ugotowane drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni z olejem.
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli masa wydaje się zbyt sucha – dodaj kilka łyżek rosołu
Ułóż gołąbki ciasno w rondlu lub garnku z grubym dnem. Zalej rosołem.
Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 45 minut aż gołąbki z młodej kapusty będą miękkie.