Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w pełni? Wykorzystaj ją do zrobienia idealnych domowych gołąbków!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 463
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 463
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Główkę młodej kapusty sparz w osolonej wodzie, oddziel delikatnie liście, starając się ich nie uszkodzić. Ostrym nożem zetnij zgrubienia na nerwach liści.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy lub masła – na sypko.
Mięso ugotowane drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni z olejem.
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli masa wydaje się zbyt sucha – dodaj kilka łyżek rosołu
Ułóż gołąbki ciasno w rondlu lub garnku z grubym dnem. Zalej rosołem.
Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 45 minut aż gołąbki z młodej kapusty będą miękkie.