Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w pełni? Wykorzystaj ją do zrobienia idealnych domowych gołąbków!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9266
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3112
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 250
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9266
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3112
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 250
Składniki
Główkę młodej kapusty sparz w osolonej wodzie, oddziel delikatnie liście, starając się ich nie uszkodzić. Ostrym nożem zetnij zgrubienia na nerwach liści.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy lub masła – na sypko.
Mięso ugotowane drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni z olejem.
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli masa wydaje się zbyt sucha – dodaj kilka łyżek rosołu
Ułóż gołąbki ciasno w rondlu lub garnku z grubym dnem. Zalej rosołem.
Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 45 minut aż gołąbki z młodej kapusty będą miękkie.