Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne są te gołąbki z nadzieniem ziemniaczany. Bardzo często robi je moja Babcia.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Składniki
Wykonanie: Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.
Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.