Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450
Dodano: 13.06.2016
Odsłon: 1748
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie:
Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.
Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

marysia11082 30 września 2016Zgłoś do usunięcia
Muszę wypróbować,wyglądają apetycznie.6 Kto głosował? | Odpowiedz