Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450

Dodano:

Odsłon: 1748

Bardzo smaczne są te gołąbki z nadzieniem ziemniaczany. Bardzo często robi je moja Babcia.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.

  2. Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

  3. Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.

  4. Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń