Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pieczone gołąbki, ulubione danie rodziny.
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 11866
W jaki sposób przygotować piernik Magdy Gessler? Słynna restauratorka zwraca...
Odsłon: 3056
Faworki Magdy Gessler to znany przysmak przygotowywany na każdy Tłusty Czwart...
Odsłon: 10168
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12303
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 185
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4292
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12303
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 185
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4292
Składniki
Ryż gotujemy i studzimy, cebule i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy mięso, ryż, cebule, czosnek, oraz dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, bazylie i oregano. Z kapusty wycinamy tak głąb, by liście łatwiej odchodziły, następnie na małym ogniu gotujemy ją, kolejno wyjmując sparzone listki. Po przestygnięciu ścinamy głąb, który jest na liściach, by łatwiej się zawijały, oraz nie łamały. Do każdego listka dajemy ok. łyżki przygotowanego farszu i zawijamy je, układając na formie do pieczenia z odrobiną oliwy, całość też lekko skrapiamy oliwą i pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, ok. 45 – 60 minut, odwracając na drugą stronę tak po 30 minutach, by uzyskały złoto-brązowy kolor (można również piec je na patelni). W czasie pieczenia robimy sos pomidorowy czyli, rumienimy cebule na oleju wlewamy przecier pomidorowy i wodę, następnie dodajemy czosnek, sól pieprz, ulubione zioła, cukier i gotujemy na koniec zagęszczamy odrobina mąki z śmietaną. Upieczone gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, posypane tartym serem :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Dania główne
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 91
Pierogi z mięsem surowym
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 185