Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pieczone gołąbki, ulubione danie rodziny.
Ryż gotujemy i studzimy, cebule i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy mięso, ryż, cebule, czosnek, oraz dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, bazylie i oregano. Z kapusty wycinamy tak głąb, by liście łatwiej odchodziły, następnie na małym ogniu gotujemy ją, kolejno wyjmując sparzone listki. Po przestygnięciu ścinamy głąb, który jest na liściach, by łatwiej się zawijały, oraz nie łamały. Do każdego listka dajemy ok. łyżki przygotowanego farszu i zawijamy je, układając na formie do pieczenia z odrobiną oliwy, całość też lekko skrapiamy oliwą i pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, ok. 45 – 60 minut, odwracając na drugą stronę tak po 30 minutach, by uzyskały złoto-brązowy kolor (można również piec je na patelni). W czasie pieczenia robimy sos pomidorowy czyli, rumienimy cebule na oleju wlewamy przecier pomidorowy i wodę, następnie dodajemy czosnek, sól pieprz, ulubione zioła, cukier i gotujemy na koniec zagęszczamy odrobina mąki z śmietaną. Upieczone gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, posypane tartym serem :)
danie wigilijne, które ja uwielbiam i mogłabym jeść cały rok
Odsłon: 11857
Tradycyjne gołąbki jakie do tej pory znałem z tymi nie mogą się równać...
Odsłon: 45281
Polecam gołąbki z piekarnika, z dodatkiem boczku, bazylią i pysznym sosem ze...
Odsłon: 15108
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 37
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7289
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16311
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 37
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7289
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16311
Składniki
Ryż gotujemy i studzimy, cebule i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy mięso, ryż, cebule, czosnek, oraz dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, bazylie i oregano. Z kapusty wycinamy tak głąb, by liście łatwiej odchodziły, następnie na małym ogniu gotujemy ją, kolejno wyjmując sparzone listki. Po przestygnięciu ścinamy głąb, który jest na liściach, by łatwiej się zawijały, oraz nie łamały. Do każdego listka dajemy ok. łyżki przygotowanego farszu i zawijamy je, układając na formie do pieczenia z odrobiną oliwy, całość też lekko skrapiamy oliwą i pieczmy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, ok. 45 – 60 minut, odwracając na drugą stronę tak po 30 minutach, by uzyskały złoto-brązowy kolor (można również piec je na patelni). W czasie pieczenia robimy sos pomidorowy czyli, rumienimy cebule na oleju wlewamy przecier pomidorowy i wodę, następnie dodajemy czosnek, sól pieprz, ulubione zioła, cukier i gotujemy na koniec zagęszczamy odrobina mąki z śmietaną. Upieczone gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, posypane tartym serem :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak Kung Pao
Dania główne
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Dania główne
Mielone w pieczarkach z kapustą
Dania główne
Gulasz Polonez
Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 24
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 37