Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gołąbki z ryżem i mięsem mielonym
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11855
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11855
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
Ryz gotuje w osolonej wodzie do miękkości mieszam od czasu do czasu by nie przywarł do dna garnka i scedzam na sitku przelewam zimna woda i odstawiam by ostyg.
Z kapusty wyciąć głąba nie uszkadzając liści i włożyć do dużego garnka wlać 4 litry wody wsypać łyżkę soli oraz półtorej łyżki i sparzyć liście. Każdy sparzony liść wyciągać z wody .
Do ostudzonego ryżu dodaje mięso mielone sól ,pieprz czosnek i przyprawy dokładnie lancze rękoma .
Z każdego liścia kapusty odcinam nożem twardą część od kapusty, nakładać solidną łyżkę farszu na mniejsze listki wiadomo mniej farszu i zwijać dość ciasno liść kapusty z farszem .
Naczynie żaroodporne smaruje i układam gołąbki podlewam wodą poł szkl by sie nie przypaliły i przykrywa druga częścią naczynia lub folia aluminiową. Gotowe gołąbki wstawiam do zimnego piekarnika ,naczynie wtedy nie pęknie z różnicy temperatur piekę ok 2 godzin w 200 stopniach. Gołąbki ,podaje gorące z sosem pomidorowym ale odgrzewane są pyszne nadmie można mrozić Po dokładne wykonanie zapraszam na film