Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo tego, że muszę trzymać dietę, może nie całkowicie bezmięsną, to na pewno nie pogardzę tym wyśmienitym, polskim daniem. To chyba jedna z wielu charakterystycznych potraw kuchni środkowoeuropejskiej. Oczywiście modyfikacji i sposobu podania jest wiele, wszystko zależy od preferencji smakowych. Tym razem tradycyjne danie podałem z sosem jabłkowo-pomidorowym, co nadaje daniu charakteru i niesamowitego aromatu. Zapraszam do skosztowania. <AG>
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 641
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458207
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1591
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2346
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 641
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458207
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1591
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2346
Składniki
Liście wycinamy, lekko sparzamy. Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, podsmażamy, zalewamy sokiem jabłkowym i passatą. Dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną estragonu. Sosem zalewamy gołąbki, zapiekamy 45 minut w temperaturze 180°C