Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo tego, że muszę trzymać dietę, może nie całkowicie bezmięsną, to na pewno nie pogardzę tym wyśmienitym, polskim daniem. To chyba jedna z wielu charakterystycznych potraw kuchni środkowoeuropejskiej. Oczywiście modyfikacji i sposobu podania jest wiele, wszystko zależy od preferencji smakowych. Tym razem tradycyjne danie podałem z sosem jabłkowo-pomidorowym, co nadaje daniu charakteru i niesamowitego aromatu. Zapraszam do skosztowania. <AG>
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119350
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119350
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Składniki
Liście wycinamy, lekko sparzamy. Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, podsmażamy, zalewamy sokiem jabłkowym i passatą. Dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną estragonu. Sosem zalewamy gołąbki, zapiekamy 45 minut w temperaturze 180°C