Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez mięsa , syte i smaczne, idealne na obiad.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2645
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 279
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9556
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2645
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 279
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9556
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Wodę do sparzenia kapusty zagotować w garnku. Z kapusty wyciąć głąb. Kapustę włożyć do garnka z gotującą się wodą i oddzielać po kolei liście.
Zagotować wodę w garnku, włożyć ryż i gotować 15 minut.
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Razem z pieczarkami przesmażyć na łyżce margaryny lub oleju aż odparuje woda. Pozostawić do ostygnięcia.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, smażyć aż odparuje woda, wystudzić.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu możemy dodać kilka pokrojonych liści sparzonej kapusty. Farsz zawijać w liście.
Na dno garnka układamy liście kapusty ,aby gołąbki nam się nie przypaliły. Następnie układamy w garnku gołąbki. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 45 minut, aż kapusta będzie miękka.