Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez mięsa , syte i smaczne, idealne na obiad.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15909
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1586
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15909
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1586
Składniki
Wodę do sparzenia kapusty zagotować w garnku. Z kapusty wyciąć głąb. Kapustę włożyć do garnka z gotującą się wodą i oddzielać po kolei liście.
Zagotować wodę w garnku, włożyć ryż i gotować 15 minut.
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Razem z pieczarkami przesmażyć na łyżce margaryny lub oleju aż odparuje woda. Pozostawić do ostygnięcia.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, smażyć aż odparuje woda, wystudzić.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu możemy dodać kilka pokrojonych liści sparzonej kapusty. Farsz zawijać w liście.
Na dno garnka układamy liście kapusty ,aby gołąbki nam się nie przypaliły. Następnie układamy w garnku gołąbki. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 45 minut, aż kapusta będzie miękka.