Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż pisać...klasyka ,pycha....
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Kapustę sparzyłem w osolonym wrzątku. Ryż ugotowałem al dente ,bez soli. Mięso zmieliłem i dodałem do ostudzonego ryżu. Cebulę pokroiłem w kostkę ,zeszkliłem na rozgrzanym smalcu. Dodałem do całości. Wymieszałem razem z posiekanym koperkiem i do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Liście kapusty oddzieliłem ,na każdy ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni C.