Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż pisać...klasyka ,pycha....
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 48
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31206
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 384
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1477
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 48
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31206
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 384
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1477
Składniki
Kapustę sparzyłem w osolonym wrzątku. Ryż ugotowałem al dente ,bez soli. Mięso zmieliłem i dodałem do ostudzonego ryżu. Cebulę pokroiłem w kostkę ,zeszkliłem na rozgrzanym smalcu. Dodałem do całości. Wymieszałem razem z posiekanym koperkiem i do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Liście kapusty oddzieliłem ,na każdy ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni C.