Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z włoskiej kapusty

Gołąbki z włoskiej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16327

Dodano:

Odsłon: 1602

Cóż pisać...klasyka ,pycha....

Składniki

  • Kapusta włoska
  • 200 g ryżu
  • 600 g mielonej karkówki
  • pęczek koperku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • sól ,pieprz
  • 1 l bulionu warzywnego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyłem w osolonym wrzątku. Ryż ugotowałem al dente ,bez soli. Mięso zmieliłem i dodałem do ostudzonego ryżu. Cebulę pokroiłem w kostkę ,zeszkliłem na rozgrzanym smalcu. Dodałem do całości. Wymieszałem razem z posiekanym koperkiem i do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Liście kapusty oddzieliłem ,na każdy ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń