Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7634
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258189
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7634
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258189
Składniki
kapustę sparzyć,oddzielić liście
ziemniaki zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody
boczek pokroić w drobną kostkę i lekko zrumienić,dodać posiekana cebulę,pokrojonego pora i usmażyć,następnie dodać do ziemniaków
do farszu dodać majeranek,sól i pieprz,całość dokładnie wymieszać
farsz zawijać w liście kapusty,spiąć wykałaczkami
na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gołąbki na rumiano
dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty,dodać pokrojoną marchew i selera ,włożyć gołąbki,na wierzch również marchew i seler
dodać ziele ang. i liście laurowe,podlać wodą i dusić do miękkości
z mąki,koncentratu,śmietany i wody sporządzić sos,zalać nim gołąbki i dusić jeszcze 10 minut,na koniec posypać koperkiem
gołąbki świetnie smakują z sosem koperkowym,a jeszcze lepiej z grzybowym