Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie.
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14773
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 816
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1906
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14773
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 816
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1906
Składniki
kapustę sparzyć,oddzielić liście
ziemniaki zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody
boczek pokroić w drobną kostkę i lekko zrumienić,dodać posiekana cebulę,pokrojonego pora i usmażyć,następnie dodać do ziemniaków
do farszu dodać majeranek,sól i pieprz,całość dokładnie wymieszać
farsz zawijać w liście kapusty,spiąć wykałaczkami
na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gołąbki na rumiano
dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty,dodać pokrojoną marchew i selera ,włożyć gołąbki,na wierzch również marchew i seler
dodać ziele ang. i liście laurowe,podlać wodą i dusić do miękkości
z mąki,koncentratu,śmietany i wody sporządzić sos,zalać nim gołąbki i dusić jeszcze 10 minut,na koniec posypać koperkiem
gołąbki świetnie smakują z sosem koperkowym,a jeszcze lepiej z grzybowym