Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz gołąbki to ż pewnością polubisz i te, inna wersja ale pyszne soczyste i bogate w składniki.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
Główkę kapusty - po wycięciu głąba- włożyć do dużego garnka, zalać wrzącej wodą, przykryć I kilka minut podgotowac. Zewnętrzne liście zmiekna I dadzą się łatwo zdjąć, środek kapusty można wykorzystać na kapuśniak lub sałatkę. Zdjęte liście rozłożyć na stolnicy, a gdy przestygną ostrym nozem skroić gruby nerw lisciowy. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie i przecisnąć przez praskę. Cukinię umyć I obrać, marchewkę i cebulę również obrać. Obrane warzywa zetrzec na tarce na grubych oczkach, a następnie poddusić na patelni i przełożyć do ziemniaków, dodać mięso mielone i jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę, przyprawić solą, pieprzem I czosnkiem poczym ponownie wymieszać. Nadzieniem rozłożyć na przygotowanych lisciach I zwinąć. Dno płaskiego garnka lub prodiża wyłożyć cienkimi plasterkami słoniny. Zwinięte gołąbki układać ciasno jeden obok drugiego, podlać wodą i dusić, aż kapustą całkowicie zmięknie. Podawać z sosem pomidorowym z dodatkiem czosnku. SMACZNEGO!!!