Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odmiana znanego świetnie dania, tym razem z ziemniaczkami. Bardzo smaczne i nietypowe. polecam
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 79
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 31
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 60
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 79
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 31
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 60
Składniki
Kapustę oczyszczam z pierwszych liści, opłukuję, obgotowuję w osolonej wodzie. Kiedy liście zmiękną delikatnie po jednym zdejmuję i ścinam zgrubiały nerw.Ziemniaki obieram, trę na tarce jak na placki ziemniaczane. Marchewkę, cebulę i czosnek obieram, też trę na tarce. Kiełbasę mielę.
Do ziemniaków dodaję kaszę, kiełbasę i starte warzywa. Przyprawiam. Porcje farszu zawijam w liście kapusty.Dno garnka wykładam liśćmi kapusty, układam gołąbki, wlewam nieco wody i piekę przez godzinę w temp. 180 stopni C.Słoninę kroję w kostkę, smażę, tłuszczem polewam gołąbki.