Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odmiana znanego świetnie dania, tym razem z ziemniaczkami. Bardzo smaczne i nietypowe. polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Kapustę oczyszczam z pierwszych liści, opłukuję, obgotowuję w osolonej wodzie. Kiedy liście zmiękną delikatnie po jednym zdejmuję i ścinam zgrubiały nerw.Ziemniaki obieram, trę na tarce jak na placki ziemniaczane. Marchewkę, cebulę i czosnek obieram, też trę na tarce. Kiełbasę mielę.
Do ziemniaków dodaję kaszę, kiełbasę i starte warzywa. Przyprawiam. Porcje farszu zawijam w liście kapusty.Dno garnka wykładam liśćmi kapusty, układam gołąbki, wlewam nieco wody i piekę przez godzinę w temp. 180 stopni C.Słoninę kroję w kostkę, smażę, tłuszczem polewam gołąbki.