Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy robi gołąbki z mięsem mielonym a może tak trochę odmiany?
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2035
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2035
 
         
         
                Składniki
1. Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebule dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ogórki w pół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie. 6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą.
7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.