Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy robi gołąbki z mięsem mielonym a może tak trochę odmiany?
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Składniki
1. Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebule dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ogórki w pół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie. 6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą.
7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.