Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1942
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3730
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 503
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1942
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3730
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 503
Składniki
Zrobiłem marynatę: oliwę wymieszałem z octem winnym, zmiażdżonym czosnkiem, lubczykiem i pieprzem , dodałem troszkę miodu . Natarłem mięso i wstawiłem do lodówki na 3 godz. / wskazane na całą noc / , u mnie krótko ,bo pomysł powstał znienacka. Warzywa obrałem , pokroiłem w plasterki. Cebulę lekko zrumieniłem , wymieszałem z jarzynami, posoliłem, oprószyłem pieprzem. Dodałem pokrojone w cząstki pomidory suszone i pomidor malinowy. Naczynie żaroodporne ze szczelną pokrywą wyłożyłem warzywami, podlałem wodą tak, aby były niemal przykryte. Część wody wyparuje, a resztę „wciągnie” potrawa. Położyłem na tym golonki, lekko je posoliłem, powtykałem w mięso i jarzyny liście laurowe i gałązki rozmarynu. Oczywiście można użyć dowolnie wybranych przypraw. Piekłem w 150 stopniach jakieś 1,5 godziny, potem wyjąłem , sprawdziłem stan miękkości i słoności goloneczek, ( w razie potrzeby podlać wodą, zwiększyć temperaturę do 200 stopni ) Dopiekłem już bez pokrywy, żeby się zrobiły rumiane.