Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka macerowana, następnie wędzona i gotowana:

Golonka macerowana, następnie wędzona i gotowana:

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4094

Dodano:

Odsłon: 248

Przysmak chyba wszystkich panów. Od czasu do czasu trzeba zadowolić ich podniebienia.

Składniki

  • golonka o wadze 1 kg
  • Solanka:
  • 2,5-3,0 litrów wody
  • 1,5 łyżki grubej soli
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • 2 ususzone ostre papryczki
  • 3 liście laurowe
  • 4 kulki ziela
  • 1 łyżeczka majeranku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Golonka macerowana, następnie wędzona i gotowana:

Przygotowanie


  1. Tak przygotowaną solanką zalewamy golonkę na 3 dni.
    Wędzimy na drewnie z wiśni około 3 godzin.
    Gotujemy 1,5 godziny. Podajemy z gotowaną kapustą , chrzanem lub musztardą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 24 stycznia Mmmm...ależ pyszności,faceci wiedzą co dobre:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń