Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka na kapuście z grochem

Golonka na kapuście z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15950

Dodano:

Odsłon: 1975

Smaczne danie dla smakoszy golonki.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Obgotować namoczony wcześniej groch i odstawić. Golonkę wypłukać, natrzeć roztartym czosnkiem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonkę zalać gorącą woda z dodatkiem soli, przyprawy i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Przygotować włoszczyznę, cebulę, dodać razem z przyprawami do golonki i gotować do miękkości. Ugotowany groch połączyć z kiszoną kapustą z pokrojoną cebulą, jabłkami i obłożyć gotową golonkę na półmisku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń