Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektórzy lubią golonki gotowane a niektórzy pieczone. Ja zrobiłam 2w1 :) Zobacz jaki mam łatwy i pyszny sposób na golonkę:)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15518
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15518
Składniki
Umytą golonkę przełożyć do garnka. Dodać obraną cebulę, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek oraz czosnek (w łupinie). Całość zalać gorącą wodą, tak żeby mięso było pod powierzchnią wody i gotować przez ok 3 godziny. Po tym czasie mięso jest już gotowe i można zajadać ale golonkę można dodatkowo posmarować sosem musztardowym :D Wymieszać olej z musztardą posmarować golonkę, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 15 minut w 190C lub do momentu zarumienienia się golonki:) Smacznego!