Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna golonka dla osób lubiących dobrze zjeść.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Składniki
Golonki zalewam zimną woda by były przykryte dodaję 2 łyżki soli i odstawiam w solance na noc.
Kolejnego dnia wyjmuję golonki z solanki i gotuję prawie do miękkości bez soli ,Ugotowane golonki wyjmuję i czekam aż troszkę ostygną i nacinam na nich wzór kratki by przyprawy dobrze weszły w mięso i zajmuję sie robieniem marynaty .
Składniki na marynatę umieszczam w misce daję olej przyprawy ,starty czosnek i maggi i musztardę dokładnie mieszam ,gotowa marynatą smaruje każdą golonkę z osobna i układam w naczyniu żaroodporny .
Gotowe golonki posmarowane marynatą podlewam w naczyniu mocnym gorzkim piwem nie smakowym i piekę około 2 godziny do miękkości mięsa ,każdy piekarnik piecze inaczej ,ja podaję z ziemniakami ale można z ryżem i kaszami życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .