Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna golonka dla osób lubiących dobrze zjeść.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34926
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34926
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Golonki zalewam zimną woda by były przykryte dodaję 2 łyżki soli i odstawiam w solance na noc.
Kolejnego dnia wyjmuję golonki z solanki i gotuję prawie do miękkości bez soli ,Ugotowane golonki wyjmuję i czekam aż troszkę ostygną i nacinam na nich wzór kratki by przyprawy dobrze weszły w mięso i zajmuję sie robieniem marynaty .
Składniki na marynatę umieszczam w misce daję olej przyprawy ,starty czosnek i maggi i musztardę dokładnie mieszam ,gotowa marynatą smaruje każdą golonkę z osobna i układam w naczyniu żaroodporny .
Gotowe golonki posmarowane marynatą podlewam w naczyniu mocnym gorzkim piwem nie smakowym i piekę około 2 godziny do miękkości mięsa ,każdy piekarnik piecze inaczej ,ja podaję z ziemniakami ale można z ryżem i kaszami życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .