Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
golonka pachnąca cynamonem i anyżem ;-) jak najbardziej ;-) w aromacie sosu teriyaki można pokochać golonkę w takim zestawie,dla wszystkich przeciwników golonki ale miłośników azjatyckich kulinarnych pomysłów :-)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39826
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 413
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9285
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39826
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 413
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9285
Składniki
golonki płuczemy,osuszamy,nacieramy cynamonem,podlewamy sosem sojowym,nacieramy zmielonym imbirem i czosnkiem,brązowym cukrem i miodem-i w takiej słodko słonej kąpieli Teriyaki trzymamy golonki całą dobę najlepiej
na drugi dzień golonki smażymy na woku, na oleju ryżowym,dodajemy marynatę Teriyaki,sos sojowy jeszcze,gwiazdy anyżu,przekładamy do dużego garnka w miarę płytkiego i dusimy goloneczki ok 1,5 godz ( można krócej jak golonki są na prawdę małe ) aż będą cudnie miękkie na ostatnie 20 min dodajemy przekrojone na pół papryczki chilli i odrobinę suszonego chilli dla podkręcenia aromatu
mięso golonek przed podaniem kroimy na małe kawałki serwujemy z ryżem jaśminowym,plasterkami limonki i avocado Smacznego ;-) p.s Jest to danie,które nie posiada ani grama soli ;-) a smakuje bosko ;-)