Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-12-2015
Przepis wzorowany na oryginalnym Magdy Gessler z książki "Smaczna Polska".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2191
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1345
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2191
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1345
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą. Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gotowałem kolejne pół godziny. Golonki wyjąłem z wywaru, ostudziłem, naciąłem skórkę , posmarowałem połową glazury. Następnie ułożyłem w formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piekłem ok. półtorej godziny, odwracając i polewając kolejnymi porcjami glazury co jakiś czas.