Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka z indyka pieczona w marynacie z octem balsamicznym

Golonka z indyka pieczona  w marynacie z octem balsamicznym

Autor:

Przepisów i artykułów: 853 Ocena: 16337

Dodano:

Odsłon: 7939

Mój eksperyment kulinarny. Smakowało wybornie.

Składniki

  • 2 golonki indycze
  • Marynata : pół szklanki octu balsamicznego z sokiem figowym
  • pół szklanki soku z pomarańczy (świeżo wyciśniętego)
  • pół szklanki soku z grejpfruta (świeżo wyciśniętego)
  • łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • łyżeczka ciętej trawy cytrynowej
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki soli
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki ponacinałem, zamarynowałem. Wstawiłem do lodówki na 2 dni. Co jakiś czas odwracałem, aby smaki dobrze przeszły mięso.

    Zamarynowane golonki włożyłem do rękawa do pieczenia, wlałem niewielką ilość marynaty, szczelnie zawiązałem. Rękaw ułożyłem w naczyniu żaroodpornym, zapiekałem w temperaturze 190 stopni przez około godzinę i 20 minut, te ostatnie 20 minut piekłem po rozcięciu rękawa, aby skórka golonki była chrupiąca.
    Podałem z kiszoną kapustą z winogronami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 lipca 2016 Coś mała ta golonka z indyka w porównaniu z winogronami, chyba, ze to jakaś zagraniczna, modyfikowana :) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 23 lipca 2016 Boska, pyszna i baaaaaaardzo apetyczna :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 23 lipca 2016 Wygląda bardzo apetycznie.Gratuluję chłopaki pomysłowości :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń