Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy i nie tylko golonki.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18362
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18362
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
Z maggi, soli, pieprzu, lubczyku i pokrojonego w plastry czosnku przygotować marynatę. Umyte i wysuszone golonki obtoczyć w marynacie. Jeżeli marynaty zostanie po prostu wylać na golonki. Szczelnie zawinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.
Pokrojoną cebulę zrumienić na oleju. Dodać opłukaną(w zależności od kwasowości i naszych smaków) i pokrojoną kapustę, startą marchewkę, suszone grzyby, liść laurowy kilka ziaren kolorowego pieprzu. Podlać wodą. Dusić pod przykryciem około 2 godzin.Od czasu do czasu wymieszać i w zależności od potrzeby dolewać wody.
Do kapusty wyłożyć zamarynowane golonki. Przykryć kapustą. Całość dusić jeszcze przez około godzinę. Oczywiście od czasu do czasu mieszać i w zależności od potrzeby podlewać wodą.