Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na niedzielny obiad, goloneczka smakuje wybornie, polecam ten przepis. SMACZNEGO.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 777
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 777
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Golonki natrzeć solą, pieprzem i papryką wędzoną, zmiażdżonym czosnkiem i polać olejem, po czym odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce. Piwo podgrzać, zalać golonki i dusić pod przykryciem przez około 1 ½ godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. By mięso było cały czas zanurzone podlewać piwem. Przed podanie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać z tartym chrzanem i pieczywem