Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka z warzywami chińskimi

Golonka z warzywami chińskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1119 Ocena: 13897

Dodano:

Odsłon: 368

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą okazję. Odkąd zrobiłam tak przygotowaną golonkę, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest idealna. Próbowałam wielu przepisów na mięso z golonki wieprzowej i żaden z nich nie sprostał moim oczekiwaniom, jak ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • 1 golonka wieprzowa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cm korzenia Imbiru
  • 1 opakowanie warzyw chińskich
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta chili
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Golonka z warzywami chińskimi

Przygotowanie

  1. 1. Mięso z golonki, myję, usuwam kość i kroję na mniejsze kawałki. Doprawiam solą, układam w woreczku do pieczenia i pieczę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180 °C.

  2. 2. Czosnek oraz imbir obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju w brytfannie.
    3. Do Warzyw dodaję mieszankę warzyw chińskich, podlewam jedną szklanką wody i gotuję.

  3. 4. Pod koniec gotowania wlewam sosy sojowe, ocet, miód, doprawiam solą oraz chili. Chwilkę gotuję i łączę warzywa z upieczoną golonką.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń