Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas dla smakoszy tłustych dań!
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1513
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 28
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 239
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1513
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 28
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 239
Składniki
Golonkę myjemy ,oczyszczamy ,wkładamy do garnka z wodą oraz włoszczyzną .Dodajemy także kostkę rosołową oraz przyprawy:pieprz, sól, liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy przez ok. 1,5 h w zależności od mięsa.
Po ugotowaniu wyciągnąć golonkę ,trochę ostudzić a następnie natrzeć papryką, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinęoleju lub dodajemy inny tłuszcz,wkładamy golonkę i zalewamy szklanką piwa. Wstawiamy do piekarnika nie przykrywając golonki.Gdy golonka zacznie się przypiekać należy podlewać ją dodatkowo piwem i wytworzonym sosem.Czas pieczenia uzależniony jest od indywidualnych gustów aby skórka była bardziej chrupiąca należy ten czas trochę wydłużyć.
Zyczę smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biala kielbasa zapiekana w cebuli i piwie.
Dania główne
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Dania główne
Makaron z kurczakiem, fasolką i groszkiem
Dania główne
Schabowy duszony w groszku
Biala kielbasa zapiekana w cebuli i piwie.
Dzisiaj propozycja dania na Wielkanoc. Przepyszna, soczysta i aromatyczna bia...
Odsłon: 12
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Bardzo aromatyczne, wilgotne mięso z dodatkiem pieczarek. Duet prawie idealny...
Odsłon: 14