Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas dla smakoszy tłustych dań!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2668
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4696
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2668
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4696
Składniki
Golonkę myjemy ,oczyszczamy ,wkładamy do garnka z wodą oraz włoszczyzną .Dodajemy także kostkę rosołową oraz przyprawy:pieprz, sól, liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy przez ok. 1,5 h w zależności od mięsa.
Po ugotowaniu wyciągnąć golonkę ,trochę ostudzić a następnie natrzeć papryką, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinęoleju lub dodajemy inny tłuszcz,wkładamy golonkę i zalewamy szklanką piwa. Wstawiamy do piekarnika nie przykrywając golonki.Gdy golonka zacznie się przypiekać należy podlewać ją dodatkowo piwem i wytworzonym sosem.Czas pieczenia uzależniony jest od indywidualnych gustów aby skórka była bardziej chrupiąca należy ten czas trochę wydłużyć.
Zyczę smacznego!