Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas dla smakoszy tłustych dań!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Golonkę myjemy ,oczyszczamy ,wkładamy do garnka z wodą oraz włoszczyzną .Dodajemy także kostkę rosołową oraz przyprawy:pieprz, sól, liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy przez ok. 1,5 h w zależności od mięsa.
Po ugotowaniu wyciągnąć golonkę ,trochę ostudzić a następnie natrzeć papryką, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinęoleju lub dodajemy inny tłuszcz,wkładamy golonkę i zalewamy szklanką piwa. Wstawiamy do piekarnika nie przykrywając golonki.Gdy golonka zacznie się przypiekać należy podlewać ją dodatkowo piwem i wytworzonym sosem.Czas pieczenia uzależniony jest od indywidualnych gustów aby skórka była bardziej chrupiąca należy ten czas trochę wydłużyć.
Zyczę smacznego!