Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas dla smakoszy tłustych dań!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
Składniki
Golonkę myjemy ,oczyszczamy ,wkładamy do garnka z wodą oraz włoszczyzną .Dodajemy także kostkę rosołową oraz przyprawy:pieprz, sól, liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy przez ok. 1,5 h w zależności od mięsa.
Po ugotowaniu wyciągnąć golonkę ,trochę ostudzić a następnie natrzeć papryką, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinęoleju lub dodajemy inny tłuszcz,wkładamy golonkę i zalewamy szklanką piwa. Wstawiamy do piekarnika nie przykrywając golonki.Gdy golonka zacznie się przypiekać należy podlewać ją dodatkowo piwem i wytworzonym sosem.Czas pieczenia uzależniony jest od indywidualnych gustów aby skórka była bardziej chrupiąca należy ten czas trochę wydłużyć.
Zyczę smacznego!