Dania główne Przepis na:
Golonki indycze w sosie barbacue


Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16580
Dodano: 22.11.2017
Odsłon: 641
Składniki
- 4 golonki indycze
- 6 łyżek sosu barbecue
- 2 łyżki grubo zmielonego czarnego pieprzu
- 1 czubata łyżka soli
- 4 łyżki oleju
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Golonki umyłem, natarłem pieprzem i solą. Odstawiłem na kilkanaście minut.
Patelnię posmarowałem olejem, mocno rozgrzałem, obsmażyłem golonki ze wszystkich stron, na ładny brązowy kolor ( w kilku miejscach można trochę przypalić ).
Obsmażone golonki przełożyłem do żaroodpornego naczynia, posmarowałem dokładnie sosem barbecue. Wstawiłem bez przykrycia do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni C, zapiekałem 3 godziny, co jakiś czas polewałem sosem. Pod koniec pieczenia zwiększyłem temperaturę do 220 stopni ( około 10-12 minut ).
Komentarze do przepisu (5)

Bellapi 23 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Rzucam się na tą golonkę, obśliniłam cały ekran :P Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 22 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Wbrew pozorom, to nie spalenizna lecz sos bbq...wyszły przesmaczne, delikatne <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Kate85 22 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Jest golonka...jest moc!!!Uwielbiam... Twoja jak marzenie :) :) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz