Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonki indycze w sosie barbacue

Golonki indycze w sosie barbacue

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16580

Dodano:

Odsłon: 641

Alternatywa dla golonek wieprzowych. Indycze bardziej zdrowe. Sos bbq można zrobić domowym sposobem. Jeśli ktoś uważa, że są spalone to jest w błędzie, takie miały być.

Składniki

  • 4 golonki indycze
  • 6 łyżek sosu barbecue
  • 2 łyżki grubo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 czubata łyżka soli
  • 4 łyżki oleju
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki umyłem, natarłem pieprzem i solą. Odstawiłem na kilkanaście minut.
    Patelnię posmarowałem olejem, mocno rozgrzałem, obsmażyłem golonki ze wszystkich stron, na ładny brązowy kolor ( w kilku miejscach można trochę przypalić ).

    Obsmażone golonki przełożyłem do żaroodpornego naczynia, posmarowałem dokładnie sosem barbecue. Wstawiłem bez przykrycia do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni C, zapiekałem 3 godziny, co jakiś czas polewałem sosem. Pod koniec pieczenia zwiększyłem temperaturę do 220 stopni ( około 10-12 minut ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 23 listopada 2017 Rzucam się na tą golonkę, obśliniłam cały ekran :P Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 22 listopada 2017 Wbrew pozorom, to nie spalenizna lecz sos bbq...wyszły przesmaczne, delikatne <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 22 listopada 2017 Jest golonka...jest moc!!!
Uwielbiam... Twoja jak marzenie :) :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń