Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko mięciutkie, pachnące wędzonką. Pieczone w mieszance majonezu z ajwarem, czyli pastą warzywną ze słodkiej papryki, bakłażanów, czosnku. Bardzo smaczne.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1288
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1288
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na wolnym ogniu. Czas gotowania zależy od wielkości golonek. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką. Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę. Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso. Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.