Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko mięciutkie, pachnące wędzonką. Pieczone w mieszance majonezu z ajwarem, czyli pastą warzywną ze słodkiej papryki, bakłażanów, czosnku. Bardzo smaczne.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1290
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12153
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1290
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12153
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na wolnym ogniu. Czas gotowania zależy od wielkości golonek. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką. Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę. Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso. Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.