Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko mięciutkie, pachnące wędzonką. Pieczone w mieszance majonezu z ajwarem, czyli pastą warzywną ze słodkiej papryki, bakłażanów, czosnku. Bardzo smaczne.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5632
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 316
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 552
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 736
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1164
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5632
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 316
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 552
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 736
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1164
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na wolnym ogniu. Czas gotowania zależy od wielkości golonek. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką. Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę. Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso. Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.