Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko mięciutkie, pachnące wędzonką. Pieczone w mieszance majonezu z ajwarem, czyli pastą warzywną ze słodkiej papryki, bakłażanów, czosnku. Bardzo smaczne.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 153
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 994
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 153
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 994
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na wolnym ogniu. Czas gotowania zależy od wielkości golonek. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką. Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę. Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso. Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.