Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek autorskiej zasmażki na bazie płatków drożdżowych i otrębów owsianych sprawi, że odkryjesz na nowo tą tradycyjną recepturę!
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 62
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2943
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 175
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 62
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2943
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 175
Składniki
Zasmażka: W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy otręby i płatki drożdżowe. Podsmażamy przez moment ciągle mieszając aż zasmażka się zarumieni.
Kapustę i cebulę kroimy na ćwiartki. Świeży koperek siekamy
Do garnka dodajemy sól, pieprz, słodzik, suszony koperek, liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku oraz ćwiartki cebuli i kapusty. Gotujemy do aż kapusta zmięknie (około 45-60 minut).
Po ugotowaniu kapustę przekładamy na talerz, następnie polewamy zasmażką i posypujemy świeżym, posiekanym koperkiem. Smacznego!