Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała do schabowego, mielonego albo i solo, czy tylko z dodatkiem pieczywa.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i szatkujemy
Kapustę wkładamy do garnka i delikatnie solimy poszczególne partie kapusty. Na koniec zalewamy wodą. Ja wlałam ok 1, 5 litra, ale surowa poszatkowana kapusta wypełniła mi cały ok 4 litrowy garnek. Woda nie ma zakryć kapusty, bo gdy kapusta zmięknie pod wpływem ciepła znacznie zmniejszy się jej objętość
Kapustę gotujemy ok 30 minut, a tym czasie przygotowujemy boczek: kroimy go w kostkę i wytapiamy na patelni. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i podsmażamy razem z boczkiem do zeszklenia
Boczek dodajemy do kapusty. Pod koniec gotowania dodajemy też przecier i dokładnie mieszamy. Dosalamy i doprawiamy pieprzem
Na sam koniec dodajemy posiekany koperek
Kapustę podajemy jako dodatek do drugiego dania bądź solo