Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowane klopsiki z mięsa indyczego w sosie śmietankowo-chrzanowym.

Gotowane klopsiki z mięsa indyczego w sosie śmietankowo-chrzanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 4072

Jest to potrawa dietetyczna . Idealna w odchudzaniu się . Nie przeszkadza nawet sos. Gotowa porcja 4 klopsików o wadze 100 g ma zaledwie 128 kalorii. A sosu 100 ml - 31 kalorii.

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego z piersi indyczej
  • 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej
  • sól, pieprz i inne przyprawy do smaku.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodać jajko, bułkę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
    Podzielić masę mięsną na 20 porcji i wrzucać na gotującą się posoloną lekko wodę.
    Gotować około 10 minut.
    Klopsiki wyjąć , a do wywaru wlać rozmąconą mąkę ( 4 łyżki ). Wywaru powinno być około 1 litra.
    Chwilkę pogotować i dodać 3 łyżeczki chrzanu, a na koniec 4 łyżki śmietany.
    Można dodać posiekaną zieloną pietruszkę.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń