Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie danie z grilla na obiad lub kolację. Biodrówka jagnięca z sałatką z fasoli i brzoskwini. Prosta, bardzo smaczna potrawa,przyrządzona głównie na grillu, nie licząc gotowania fasoli.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13309
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43125
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13309
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43125
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Składniki
Usunac skórki i sciegna z miesa. Posmarowac zabkiem czosnku i oliwa z oliwek lub olejem ziolowym. Nastepnie polozyc na grillu. Najpierw ostro grillowac, a następnie z boku na nizszym ogniu przez ok. 5-6 minut. Obracac kilka razy. Rdzen miesa powinien byc nadal rózowy i miec temperature ok. 55-58° C. Na koniec posmarowac miodem i doprawic sola i pieprzem. Odstawic na chwile. Brzoskwinie przekroic na pól, wyjac pestki i umiescic na grillu na kilka minut. Powinny byc troche miekkie na brzegach i miec lekkie slady przypiekania.
Pomidory przekroic na pól i polozyc na grillu przekrojona strona do góry. Posypac cieta powierzchnie ziolami prowansalskimi, sola i cukrem oraz skropic oliwa z oliwek. Grillowac przez ok. 3-4 minuty. Powinny nadal byc twarde i nie rozpadac sie. Pomidorki koktajlowe grillowac w calosci.
W miedzyczasie pokroic fasole na kawalki i gotowac przez ok. 10 minut. Oplukac w lodowatej wodzie i odcedzic. Grillowane brzoskwinie pokroic na kawalki i wlozyc do miski z fasola. Zerwac ziola z lodyg i posiekac. Wszystko wymieszac z sokiem z cytryny i oliwa z oliwek i doprawic sola, pieprzem i cukrem.
Pokroic mieso w plastry i podac z salatka z fasoli i grillowanymi pomidorami.