Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie danie z grilla na obiad lub kolację. Biodrówka jagnięca z sałatką z fasoli i brzoskwini. Prosta, bardzo smaczna potrawa,przyrządzona głównie na grillu, nie licząc gotowania fasoli.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Składniki
Usunac skórki i sciegna z miesa. Posmarowac zabkiem czosnku i oliwa z oliwek lub olejem ziolowym. Nastepnie polozyc na grillu. Najpierw ostro grillowac, a następnie z boku na nizszym ogniu przez ok. 5-6 minut. Obracac kilka razy. Rdzen miesa powinien byc nadal rózowy i miec temperature ok. 55-58° C. Na koniec posmarowac miodem i doprawic sola i pieprzem. Odstawic na chwile. Brzoskwinie przekroic na pól, wyjac pestki i umiescic na grillu na kilka minut. Powinny byc troche miekkie na brzegach i miec lekkie slady przypiekania.
Pomidory przekroic na pól i polozyc na grillu przekrojona strona do góry. Posypac cieta powierzchnie ziolami prowansalskimi, sola i cukrem oraz skropic oliwa z oliwek. Grillowac przez ok. 3-4 minuty. Powinny nadal byc twarde i nie rozpadac sie. Pomidorki koktajlowe grillowac w calosci.
W miedzyczasie pokroic fasole na kawalki i gotowac przez ok. 10 minut. Oplukac w lodowatej wodzie i odcedzic. Grillowane brzoskwinie pokroic na kawalki i wlozyc do miski z fasola. Zerwac ziola z lodyg i posiekac. Wszystko wymieszac z sokiem z cytryny i oliwa z oliwek i doprawic sola, pieprzem i cukrem.
Pokroic mieso w plastry i podac z salatka z fasoli i grillowanymi pomidorami.