Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla to ulubione danie mojego męża. W towarzystwie pieczonych ziemniaczków smakuje wybornie.
miseczka, nóż, tłuczek, widelec ,tacka aluminiowa,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Karkówkę dokładnie umyć i podzielić na plastry, leciutko , delikatnie rozbić. Plastry natrzeć przeciśniętym czosnkiem wymieszanym z solą. Musztardę wymieszać z olejem i przyprawami. Tak przygotowaną marynatą natrzeć plastry karkówki i włożyć do lodówki na co najmniej 2 -3 godziny w celu przegryzienia smaków. Ułożyć na tacce aluminiowej i położyć na rozgrzany grill. Grillować do miękkości mięsa około 30 minut, co jakiś czas obracając mięso. Podawać z pieczonymi ziemniakami. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + czas grillowania
Karkówka gotowa do podania.