Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na grillowaną łopatkę wieprzową w marynacie musztardowo-miodowej. Łopatka jest mięciutka; dzięki marynacie czuć w niej lekką ostrość musztardy balansowaną słodyczą miodu – a wszystko to osnute aromatem dymu. Trochę w niej tłuszczyku, owszem, więc nie jest to raczej wybór dla osób preferujących chude mięso – ale ile w niej smaku!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz i oczyść ze skóry. Pokrój w plastry o grubości około 1 cm.
Do miski w której będziesz marynować mięso dodaj oliwę z oliwek, miód, musztardę dijon i sok z cytryny. Przeciśnij czosnek przez praskę i dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, rozmarynem i tymiankiem. Składniki wymieszaj na gładką masę.
Dodaj mięso do marynaty. Upewnij się, że płyn całkowicie przykrywa wieprzowinę. Miskę z mięsem szczelnie owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
Marynowane mięso grilluj po 7 - 10 minut z każdej strony. Mięso będzie gotowe, kiedy soki z niego wypływające będą czyste. Podawaj z ulubionymi dodatkami do grilla.
Smacznego!