Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majowe grillowanie czas zacząć. Cudownie soczyste mięso o posmaku winno miodowym, polecam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31037
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5759
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31037
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5759
Składniki
Do miski wkładamy opłukane i osuszone piersi kurczaka. Owoce jałowca miażdżymy i nacieramy piersi. Dodajemy paprykę, miód, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Całość zalewamy winem, tak aby pokryło mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Plasterki cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy z obu stron. Przekładamy na deskę i przykrywamy. Następnie grillujemy mięso. Najlepiej po ok. 7 minut z każdej strony. Zdejmujemy mięso przykrywamy do odpoczęcia, następnie kroimy w grube plastry. Jeśli mięso będzie lekko surowe w środku, można plasterki jeszcze krótko zgrillować. Na koniec można posolić do smaku. Podajemy na rukoli i cukinii z ziemniaczkami.