Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majowe grillowanie czas zacząć. Cudownie soczyste mięso o posmaku winno miodowym, polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3951
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3951
Składniki
Do miski wkładamy opłukane i osuszone piersi kurczaka. Owoce jałowca miażdżymy i nacieramy piersi. Dodajemy paprykę, miód, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Całość zalewamy winem, tak aby pokryło mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Plasterki cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy z obu stron. Przekładamy na deskę i przykrywamy. Następnie grillujemy mięso. Najlepiej po ok. 7 minut z każdej strony. Zdejmujemy mięso przykrywamy do odpoczęcia, następnie kroimy w grube plastry. Jeśli mięso będzie lekko surowe w środku, można plasterki jeszcze krótko zgrillować. Na koniec można posolić do smaku. Podajemy na rukoli i cukinii z ziemniaczkami.