Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majowe grillowanie czas zacząć. Cudownie soczyste mięso o posmaku winno miodowym, polecam.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2571
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2571
Składniki
Do miski wkładamy opłukane i osuszone piersi kurczaka. Owoce jałowca miażdżymy i nacieramy piersi. Dodajemy paprykę, miód, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Całość zalewamy winem, tak aby pokryło mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Plasterki cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy z obu stron. Przekładamy na deskę i przykrywamy. Następnie grillujemy mięso. Najlepiej po ok. 7 minut z każdej strony. Zdejmujemy mięso przykrywamy do odpoczęcia, następnie kroimy w grube plastry. Jeśli mięso będzie lekko surowe w środku, można plasterki jeszcze krótko zgrillować. Na koniec można posolić do smaku. Podajemy na rukoli i cukinii z ziemniaczkami.