Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy i kolorowy obiad.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1052
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4833
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1052
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4833
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3369
Składniki
Filet pokroić na plasterki i przełożyć do miseczki. Posypać przyprawą meksykańską, wymieszać i odstawić.
Tofu odsączyć przez ok 2 godziny.
Po tym czasie mięso nabić na patyczki do szaszłyków.
Tofu pokroić na plasterki ok 2 cm grubości. w miseczce wymieszać bułkę tartą, kurkumę, sól, czosnek. Następnie każdy kawałek tofu osobno panierować w przygotowanej mieszance.
Wstawić wodę w garnku, kiedy się zagotuje dodać groszek. Gotować do miękkości, po czym odcedzić, rozgnieść widelcem, dodać masło i wymieszać na pure. tofu podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Filety podsmażyć po 1-2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości plasterków) na patelni grillowej.
Podawać. Smacznego.