Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś z indyka z tofu i pure z groszku

Grillowana pierś z indyka z tofu i pure z groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 482

Dodano:

Odsłon: 282

Smaczny, zdrowy i kolorowy obiad.

Składniki

  • Pierś z indyka (300 g)
  • przyprawa meksykańska
  • Tofu 300 - 400g
  • Łyżeczka kurkumy
  • bułka tarta
  • Łyżeczka suszonego czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 300-400 g zielonego groszku
  • łyżeczka masłą
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowana pierś z indyka z tofu i pure z groszku

Przygotowanie

  1. Filet pokroić na plasterki i przełożyć do miseczki. Posypać przyprawą meksykańską, wymieszać i odstawić.

  2. Tofu odsączyć przez ok 2 godziny.

  3. Po tym czasie mięso nabić na patyczki do szaszłyków.

  4. Tofu pokroić na plasterki ok 2 cm grubości.
    w miseczce wymieszać bułkę tartą, kurkumę, sól, czosnek.

    Następnie każdy kawałek tofu osobno panierować w przygotowanej mieszance.

  5. Wstawić wodę w garnku, kiedy się zagotuje dodać groszek. Gotować do miękkości, po czym odcedzić, rozgnieść widelcem, dodać masło i wymieszać na pure.

    tofu podsmażyć na rozgrzanej oliwie.

    Filety podsmażyć po 1-2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości plasterków) na patelni grillowej.

  6. Podawać.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń