Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47664

Dodano:

Odsłon: 11038

Smaczne ,proste i szybkie w przygotowaniu danie można przygotować na grillu (nie możemy się już doczekać) ,jak i na patelni do grillowania.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g)
  • 200 g świeżego szpinaku
  • łyżeczka masła
  • 4 kawałki żółtego sera (5x2 cm)
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina gęstej śmietany (do zabielenia)
  • oliwa z oliwek
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek.
    Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń