Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsiste, aromatyczne wnętrze i cudowne dodatki w postaci grillowanych pomidorów, pieczarek i ciągnącego się sera. Taki bakłażan jest świetny na przystawkę, dodatek do mięs z grilla, na kolację lub samodzielną przekąskę.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19176
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1630
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19176
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1630
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Składniki
Bakłażana pokroić na ok. 1,5 cm kawałki. Naciąć z obu stron na krzyż. Posolić i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie, zetrzeć ręcznikiem papierowym wytrącone krople wody. Oliwę wymieszać z sosem sojowym, czosnkiem i przyprawą do bruschetty. Pieczarki i pomidory pokroić na plastry. Połową marynaty nasmarować za pomocą pędzelka plastry bakłażana. Drugą połowę dodać do pieczarek i wymieszać. Na grillu/patelni grillowej ułożyć pieczarki i grillować, aż nabiorą brązowego koloru. Przełożyć na talerz. Następnie zgrillować z obu stron plastry pomidora. Przełożyć na talerz.
Dodać plastry bakłażana i grillować z jednej strony na złoty kolor. Obrócić na drugą stronę, ułożyć pieczarki, pomidora, pokroją na plastry mozzarellę i pokrojone na cienkie plasterki chili. Grillować do rozpuszczenia się sera. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem, przyprawą do bruschetty i posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło.