Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowane boczniaki są chrupiące z wierzchu jednocześnie soczyste i mięsiste w środku. Idealnie zastąpią mięsne przysmaki wegetarianom, a dla mięsożerców mogą być dodatkiem do steka.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 139
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3237
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 139
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3237
Składniki
Boczniaki układamy na rozgrzanym ruszcie i lekko posypujemy solą. Po zrumienieniu obracamy i solimy z drugiej strony. Czosnek drobno siekamy, ogórka kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Grillowane boczniaki podajemy z sałatką lub w wersji mięsnej mogą być dodatkiem do karkówki lub steka.