Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowane boczniaki są chrupiące z wierzchu jednocześnie soczyste i mięsiste w środku. Idealnie zastąpią mięsne przysmaki wegetarianom, a dla mięsożerców mogą być dodatkiem do steka.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3140
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2278
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3140
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2278
Składniki
Boczniaki układamy na rozgrzanym ruszcie i lekko posypujemy solą. Po zrumienieniu obracamy i solimy z drugiej strony. Czosnek drobno siekamy, ogórka kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Grillowane boczniaki podajemy z sałatką lub w wersji mięsnej mogą być dodatkiem do karkówki lub steka.