Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowane boczniaki są chrupiące z wierzchu jednocześnie soczyste i mięsiste w środku. Idealnie zastąpią mięsne przysmaki wegetarianom, a dla mięsożerców mogą być dodatkiem do steka.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 153
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2734
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 946
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 153
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2734
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 946
Składniki
Boczniaki układamy na rozgrzanym ruszcie i lekko posypujemy solą. Po zrumienieniu obracamy i solimy z drugiej strony. Czosnek drobno siekamy, ogórka kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Grillowane boczniaki podajemy z sałatką lub w wersji mięsnej mogą być dodatkiem do karkówki lub steka.