Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowane boczniaki są chrupiące z wierzchu jednocześnie soczyste i mięsiste w środku. Idealnie zastąpią mięsne przysmaki wegetarianom, a dla mięsożerców mogą być dodatkiem do steka.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 655
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17376
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 208
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 655
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17376
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 208
Składniki
Boczniaki układamy na rozgrzanym ruszcie i lekko posypujemy solą. Po zrumienieniu obracamy i solimy z drugiej strony. Czosnek drobno siekamy, ogórka kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Grillowane boczniaki podajemy z sałatką lub w wersji mięsnej mogą być dodatkiem do karkówki lub steka.