Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, grillowane piersi z kurczaka splecione w "warkocze" z paskami soczystego boczku. Tak przygotowana pierś z kurczaka jest niezwykle aromatyczna i soczysta. To też świetny patent na zaskoczenie gości ciekawą formą podania mięsa podczas imprez na świeżym powietrzu.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na jak najdłuższe paski. Zalewamy wymieszaną marynatą i ostawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Boczek kroimy na długie paski (mniej więcej długości pasków drobiowych). Między dwa paski piersi wkładamy jeden pasek boczku i po dwa szczypiorki. Spinamy wszystko wykałaczkami i splatamy w warkocz. Końcówkę spinamy dokładnie wykałaczkami. Przygotowane warkocze układamy na aluminiowej tacce i grillujemy z obu stron na złoty kolor.