Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2139 Ocena: 47647

Dodano:

Odsłon: 7928

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3

Składniki

  • 4 medaliony z łososia (po 100 g)
  • sól ,pieprz
  • Sos:
  • 150 g śmietany 12%
  • 3 plastry ananasa (może być z puszki)
  • 3 łyżki miąższu z cytryny
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • szczypta goździków
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę ,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.

    Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy po 2-3 min z każdej strony.

    Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń