Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z błonek. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Przykrywamy papierem do pieczenia i lekko rozbijamy najlepiej wałkiem do ciasta bądź dłonią. Odstawiamy na 15-20 min. W tym czasie myjemy paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy jak nam się żywnie podoba. Rozgrzewamy patelnię grillową, wlewamy oliwę. Smażymy kurczaka z obu stron ok. 7-8 minut razem z papryką i gotowe.