Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13100
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13100
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z błonek. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Przykrywamy papierem do pieczenia i lekko rozbijamy najlepiej wałkiem do ciasta bądź dłonią. Odstawiamy na 15-20 min. W tym czasie myjemy paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy jak nam się żywnie podoba. Rozgrzewamy patelnię grillową, wlewamy oliwę. Smażymy kurczaka z obu stron ok. 7-8 minut razem z papryką i gotowe.